čtvrtek 11. srpna 2011

REININGOVÉ SEDLO - další varianty provedení - INSKIRT

INSKIRT w/ back Dee
INSKIRT w/ back Slot
INSKIRT w/ back Dee
Ne každému musí vyhovovat verze sedla se sedlovým závěsem "Double Dee" o němž byl v pořadí poslední článek. Double Dee Saddle Riging = závěs s déčky vpředu i vzadu (vzadu často bývá déčko zdobené gravirováním a bývá tam spíše pro ozdobu, než funkci, protože málokterý jezdec používá u reiningového sedla zadní podbřišník).
Proto lze použít další obvyklou variantu sedlového závěsu - INSKIRT "C". Toto provedení může být s přidaným zadním déčkem, ale také v jednodušší verzi - Back Skirt Slot - s průřezem v zadní části - přímo v sedlové sukni. Jde o kovové "céčko" zanýtované čtyřmi nýty do sedlové sukně, téměř vždy v pozici na 7/8nách.
Varianta Inskirt má výhodu v tom, že je závěs situován níže než "déčko", které bývá zavěšené na koženém závěsu přímo na sedlovou kostru, není zde tedy žádná přidaná vrstva, a tak není pod nohou jezdce téměř cítit. Tuto výhodu ocení zvláště menší jezdci s krátkýma nohama, kteří používají sedla s kratším posedlím a déčka tak mohou tlačit do stehna nad kolenem nebo naopak jezdci vysokého vzrůstu, kterým po potřebném zkrácení třmenů pro reiningový styl jízdy vychází déčka - zvláště v pozici na 7/8nách, většinou přesně pod koleno a nepříjemně zde tlačí.
Sedlový závěs v typu INSKIRT je dostatečně pevný pro všechny typy sportovních sedel, na kterých se nelasuje. Dokonce i v cuttingu je možnost použití tohoto závěsu.

Žádné komentáře:

Okomentovat